Lilypie Third Birthday tickers

31 Temmuz 2009 Cuma

30 Temmuz 2009 Perşembe

kırklareli...


kuzu kuzeni defneyle tanıştı. aralarında 4 ay var ilk karşılaşmada birbirlerinden biraz çekindiler ama seneye birlikte bol bol kuduracaklarına eminim:))

ver o kamerayı banaaaa!!!

yatağını keşfediyor...

kuzum dedesiyle hasret gideriyor:)



bir kaç günlüğüne dedemizin kırklarelindeki bağ evine kaçtık bu hafta nehirin keyfine diyecek yoktu. dedesinin tepesinden inmedi bol temiz havanın tadını çıkardı. domatesi salatalığı dalından koparıp kemirdi. siyah üzümün tadına baktı. şeftalisi armudu dalından kopup önne geldi. muhallebisi taze yeni sağılmış sütle yapıldı daha ne olsun di mi prenses te bu iki günün tadını iyice çıkardı ve kuzucum dün gece ilk kez yataında kendi kendine uyuya kaldı..

22 Temmuz 2009 Çarşamba

5. ay bebeğiniz...

• Dikkat çekmek ve sosyalleşmek için güler ve sesler çıkarır.
• Tepkisini belli eder, oyuncağını almaya çalışan birine karşı direnir.
• Yakın çevresini ve ebeveynlerini bilir; yabancılara tepki verir.
• Yüz ifadelerini taklit eder.
• Yemek zamanı oyun oynamaktan hoşlanır.
• Oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını dengeler ve dik tutar.
• Ellerini ayaklarını açıp kafasını kaldırarak "uçak" hareketi yapar.
• Sallanarak ve dönerek hareket eder.
• Çok rahatça vücudunu döndürür.
• Ayağını ağzına götürür ve ayak parmaklarını emer.
• Objeleri daha doğru kavrar; ellerini kaldırır ve nesneyi tutar.
• Doğru mesafeden uzanmaya başlar.
• Kalın bir halkayı tutabilir.
• Eline konan ufak bir oyuncak hayvanla oynar.
• Tek veya iki eliyle biberonu kavrayabilir.
• Bazı sessiz harflerle sesli harfleri bir araya getirip (d,b,l,m gibi) heceler çıkartır.
• Yeni durumlarda etrafına bakar.
• Nesneleri tutmak, döndürmek, sallamak ve ağzına götürmek ister.
• Düşen bir nesnenin arkasından eğilip bakar.
• Sesleri ve hareketleri taklit etmeye çalışır.


peki benim kuzum neler yapıyor...
*girdiği her yeni ortamı gözlerini dört açarak inceliyor.
*yeni gördüğü herkese kocaman bir gülücük vermeden önce( tabi keyfimiz yerindeyse) uzun uzun inceliyor.
*alkış yaptığımızda sevinçten deliye dönüyor..
*ilgi çakmak istediğinde kuzuma gülücükler yetmiyor o işini çığlıklarla hallediyor bazen neşeli baze sinirli çığlıklarla derdini bize çooook güzel anlatıyor..
*ayaklarını taa göğsüne kadar kaldırmaktan özelliklede bizim yatağımızda yuvarlana yuvarlana bir uçtan ötekine gitmaktan büyük zevk alıyor.
*emeklemenin ilk temellerini atıyor...
*bugün itibarıyle gündüz uykularını kucağımda değil kendi döşeğinde battaniyesiyle sarmaş dolaş uyuyor:) (darısı gece uykularına veee diğer günlere ne diyelim..)
*oyuncaklarını yanına bıraktığımızda artık hangisiyle oynayacağına kendisi karar veriyor ve hangisini isterse uzanarak dönerek bir şekilde alıyor alamazsa da çığlıklarla elde ediyor.
*yemek yerken elimdeki kaşığa saldırmaktan ve ellerini özenle kaşığın ve kasenin içine dadırmaktan zevk alıyor..( ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum üzerini batırmasına izin verirsem normalde yediğinin iki katını yiyor:))
evet kuzucum her gün biraz daha büyüyor..

sabah uykusu:))



az önce inanılmaz bir şey oldu.. nehirim minik kızım döşeğinde battaniyesi ile oynarken uyuya kaldı. kahvaltısını yaptıktan sonra oynasın diye ananemizin yaptığı döşeğe yatırmıştım. bi ara baktım bizimkinin sesi soluğu çıkmıyo battaniye yüzünü kapatmış.meğerse bizim kuzu uyuya kalmış. arada bir gözünü açtı pışpışladım uyumaya devam etti. onu uyndırmamak için çok uğraşmadım ama bu bi kaç fotoyu çekmektende kendimi alıkoyamadım.. umarım bu tek seferlik bir şey değildir. belki de kuzum artık büyüyo benim çooooook özendiğim gibi kendi kendine uyumaya başlıyodur..

20 Temmuz 2009 Pazartesi

5.ay kontrolu...

bugün 5 ay kontrolumuz vardı. bu ay aşı olmadığı için nehirinde keyfi pek yerindeydi. bu kez ağlamadan çıktık odadan:) kızım bir ayda 790gr alarak 7120 gr olmuş ve 50. persantili yakalamış( geçen ay 25-50. persantil arasına inmişti). boyu 64cm 50. persantil, baş çevreside 42,5cm olmuş(50-75.persantil arasında).. muayenede de bir sorun gözükmüyor neyseki. bu ay hemogram kontrolu yaptırdık minik kuşs kan değerleri yavaş yavaş düşmeye başlamış kansızlık seviyesine inmeden demir desteğini başladık. multitabs a da devam bir daha ki aya flor başlanacak dişler için..
ek besinler tam gaz devam bu ay kahvaltıya da başladık artık sebze çorbalarına kıyma da eklenecek..tarhana ve mercimek çorbasınada başla dedi doktorumuz tarhanayı zaten bir kaç kez denemiştik bu kez kıymalı denicez.. bu ayki menümüz şöyle:
*saat06.00-08.00 arası kahvaltı anne sütü
*saat10.00-11.00 arası 80-100cc meyve püresi
*saat12.30-13.00 arası sebze çorbası anne sütü
*saat15.00-15.30 arası meyve püresi yoğurt
*saat18.00-19.30 arası muhallebi veya devam maması 200-250cc
*yatarken anne sütü
bu arada çalışmaya başlamama sayılı günler kaldı:( nehir 6. ayını doldururken ben de hastaneye dönücem bakalım nasıl olucak...
bugün tam beş aylık oldun güzel kuşum.. ve bu gece ilk kez uykunda döndün.. malum sen yüzüstü yatarak uyursun geceleri ilk bir ay yan yatırdık ama sonra pes ettik o günden beri yüzüstü yatıyorsun yatağında.. dün gece yine kucağımızda uyuyakaldın götürüp yatırdık yerine 04.00 te karnını doyurdum uyumaya devam ettin sonra saat 06.00 gibi birşey dürttü sanki beni kameraya baktım uyuyorsun ama sırtüstü :) hemde mışıl mışıl nilüfer şarkısında diyor ya "Minik minik kollari düşmüş iki yanina Dalmiş pembe düşlere dünyalardan habersiz" işte aynen öyle...

19 Temmuz 2009 Pazar

melekler gibi...


sanki kuzucum benim bloga yazmamı beklermiş:) dün gece ikimizde deliksiz bir uyku çektik(babamız nöbetçiydi:() minik kuşum saat 20.00 civarı sızdı ve tüm muhalif güçlere rağmen ( apatmandaki bitmek bilmeyen gürültü ve sokaktan gelen bangır bangır müzik)sabah saat 04.30 akadar uyudu kalktı emdi ve yattı. kalkış 07.45... afferin benim pamuk prensesime:))


ps:bu foto daha önce çekildi tabii ama tam da bu yazıya yakıştı gibime geldi:)

18 Temmuz 2009 Cumartesi

son günlerde...

son günlerde güzel kızıma bir haller oldu :( neredeyse 1 aylıktan beri geceleri 4-5 saatten önce kalkmayan hatta son dönemde akşam 9 da yatıp sabah 5 te bir kez emmek için uyanan nehir bir kaç gecedir inanılmaz huzursuz.. hele dün gece o da biz de perişan olduk neredeyse 1,5 saatte bir kalktı. sadece memeyle sakinleştirebildim.. kalkıyo feryat figan ağlamaya başlıyo 2 dk emiyo ve memede sızıyo 1,5 saat sonra tekrar aynı senaryo.. noldu sana minik kuşum? daha önceleri emzik almayan kuzum son bir kaç gündür sanki doğduğunda beri emiyormuş gibi yapıştı emziğe acaba geceleri de mi emzik istiyo ama ben hiç emzikle uyutmadım ki onu.. umarım geçici bir dönemdir ve kuşum gene düzenli uykusuna döner en kısa zamanda...

14 Temmuz 2009 Salı

ikea..


hafta sonu meydandydık.. önce ikeadan kuzunun alışverişi sonrada meydanda dolaştık biraz.. maalesef fotoğraf makinesinin pillerini şarj etmeyi unuttuğumuzdan orda foto çekemedik:( bir çok kişiden çok kullanışlı olduğunu duyduğum antilop mama sandalyesinden aldık kızımıza.. hem fiyat olarak piyasadaki mama sandalyelerine göre çok uygun hemde çocuklar içinde gerçekten rahat ediyor. nehir henüz desteksiz oturamadığı halde kısa sürelide olsa içindeyken keyifli oluyor.. birde mama seti aldık. kızımıza su içirebilmek için doğru bardağı bi türlü bulamamıştık. nehir biberon almıyor..daha önce aldığımız alıştırma bardağı büyük gelmiti. sonra ağzı kaşık şeklinde olan biberonlardan aldık. ama onunlada üstü başı sırılsıklam oluyodu ve suyun hızını ayarlayamadığı için korkuyodu ikeadan aldımız bardağ kendi tutup suyunu içiyor ve bardağına bayılıyor:).alışverişten sonra ikeanın meşhur köftesinden yedik. nehirde öyle acıkmışki yanıma aldığım yoğurdu sildi süpürdü:)) özetle çok güzel bir cumartesiydi. ek besinlere başladığımızdan beri gezmeler daha bi keyifli olmaya başladı sanki...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

tatlı sebze püresi :)

nehirin sebzelere olan isteksizliğine çözüm ararken gözüme çarpmıştı tatlı sebze püresi tarifi.. bebeğim ne yesin deki tarifinde malzemeleri:

* 1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar
* 1 adet brokoli çiçeği
* 1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç olarak vermişti..
ben brokoli koymadım. onun yerine bir avuç kabuğu soyulmuş bezelye 1 kabak ve 1 patates koydum içine.. üzerine su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.. ve ardından blendırdan geçirdim.. ilk kez verdiğim için sulu yaptım püreden çok sebze çorbası gibi oldu bizimki. ama 1 kaşıktan fazla sebze yediremediğim nehir 50-60 cc çorbayı bir kerede bitirdi.. 2- 3 oldu veriyorum reddetmiyor galiba bundan sonra bütün sebze yemeklerine bir tutam da pancar girecek..:))

nehire yedirebildiğim bir diğer çorba da tarhana anneannemiz tarhanayı kendisi yapıyor. bu nedenle çok şanslıyız.. hiç baharat koymadan sadece çok az zeytinyağı ile pişiriyorum onuda salçada yok. ılık suyun içinde tarhanayı eritip ardından ateşe koyuyorum. zeytiyağını ekleyip kaynayana kadar pişiriyorum..ve canım kızım bunu da afiyetle yiyor. şimdi birde sebzeli tarhana denicem bakalım ona tepkisi ne olacak...

11 Temmuz 2009 Cumartesi

anneanne ziyarete geldi..



anneannemiz haftalık rutin ziyaretine geldi :)




































bu da daha eski ziyaretlerden kuzucum ne kadar küçükmüş:)

9 Temmuz 2009 Perşembe

bu sıralar neleri seviyoruz...

müzik eşliğinde dansetmek..
avazı çıktığı kadar çığlık atıp kendi kendine ama daha çok bizimle konuşmaya çalışmak..
ayaklarını göbeğine kadar kaldırıp sonra pat diye vere vurmak..
gıdıklanmak..( özellikle göbeğinden yada gıdısından öptümüzde kahkahayı basıyor)..
dönmeye çalışmak..
sokakta olmak..
aynada kendini izlemek...
dönencenin altında yatağında kendi çevresinde dönmek..( sırtüstünden yüzüstüne ya da tam tersini kastetmiyorum. bizim kuzuyu yatağına bıraktığımızda kafası dönencenin altında oluyor. 5 dk sonra yanına geldiğimze ayakları)...
alt değiştirme ünitesinde plutonun karşısında zıplamak..( gerçi bizim kız zıplamayı her yerde çok seviyo ama plutonun yanında daha bir deliriyo)
banyo yapmak..( allahtan bu nu doğduğu günden beri seviyo.. suyu sevmeyen çocuk ne zordur.)
vee 5. ayımıza 10 gün kala son günlerden bir kaç foto...



değişik uyku halleri:)


yaa anne çekme yaaa..


jimnastik timeee!!


ohhh keyfm yerinde:)

7 Temmuz 2009 Salı

balkabağı olmadı:(

balkabağı biraz gecikmeli de olsa geldi.ama malum mevsimi olmadığından nehir hanım pek itibar etmedi.. sırada pancar var..bi de onu deniyelim bakalım:)

4 Temmuz 2009 Cumartesi

güzel bir cumartesi...


sabah 07.45 te kalkıldı. kahvaltı sonrası babayla kolbastı eşliğinde kuduruldu:))


sabah şekerlemesi yapıldı..


önce meyveli yoğurt mideye indirildi. ardından annenin tabağına yanaşıldı:))( tabii henüz et yiyemiyor şimdilik sadece emmekle yetindi ama gelecekte nasıl bir et canavarı olacağınında sinyalini verdi kızımız:)))


karnı doyduktan sonra biz yemeğimizi yerken uslu bir şekilde arısıyla oynadı.


mado da dondurmanın tadına bakıldı:)


babaanne ve dedeye ziyarete gidildi..


ve küçük halayı da ziyaret ettikten sonra akşam eve dönüş...

3 Temmuz 2009 Cuma

deniz...

kuzumla bugün şileye gittik. su onun için hala biraz soğuk. aayaı değr değmez yaygarayı bastığı için suya giremedi. ama şemsiyenin altında deniz havasının keyfini çıkardı..
kuzuma güneş gözlükleri de pek yakıştı :))

2 Temmuz 2009 Perşembe

1 Temmuz 2009 Çarşamba

bal kabağı mı??

bizim kuzuya ek besinlere başlaylı 15 gün oluyo neredeyse. keyfine göre değişmekle birlikte bedlli bi düzen oluşuyo sabahları meyve püresi öğleden sonra yoğurt akşam da muhallebisini bazen isteksizde olsa genelde sorunsuz yiyor. ama sebze püresini henüz bir kaşıktan öteye gidemedik. birinci kaşığı alıyo surat buruşuyo ve dudaklar kilitleniyor..:( napsam diye ebruyu aradım sonunda ve balkabağı önerdi. bebekler çok seviyormuş balkabağını pelinin bütün yemeklerine koyardım ben dedi. ama tabii pelin ek besinlere başladığında kıştı. şimdi nerden bulacaktık.. büyük marketler arandı. anneanne pazarları gezdi. bu mevsimde bulamazsınız demişler sonunda internette deppo diye bir alışveriş sitesinde bulduk.. bakalım yarın gelecek.. nehir hanımın tepkisini çok merak ediyorum..bir an önce gelsede denesek:))