Lilypie Third Birthday tickers

31 Aralık 2010 Cuma

hoşgeldin yeniyıl..

2 gün önce kreşte yeniyıl partisi vardı geçen yılki gibi hediyeler alındı. noel baba geldi danslar edildi. yemekler yendi. tek fark bu yıl nehir herşeyin daha bi farkındaydı. noel babadan hediye olarak bebe istedi. ve parti olup noel baba gelene kadar hergün kreşe giderken noel baba bebe getircek diyerek gitti. şimdide evde ho ho ho diyerek dolaşıyor. ben korkarmı acaba derken bizim ki bayılmış noel babaya helede vaat edilen bebe geldikten sonra:) benim güzel kızım bu yıl başı melekler gibi olmutu. beyaz kelebeğim benim seni çok ama çok seviyorum:)

kreşte akşam bahçe keyfi..





nehir ve yağmur





nehir ve kreşteki kankası yağmur:)

29 Aralık 2010 Çarşamba

nehir 22 aylık

artık nerdeyse 2 yaşında oluyor kuzu.. büyük bir hızla büyüyor gelişiyor. hele konuşması.. hergün yeni kelimeler öğreniyor, söylüyor. artık çok net olarak cümle kuruyor.ne istediğini bize anlatacak kadar kelime biliyor. isteklerini yaptırmak için türlü numaralar çeviriyor.
babamız askerde 3. ayını dolduruyor. babasını özlüyor. neyseki internet var her akşam msn de konuşuyorlar. uzaktanda olsa görüyorlar birbirlerini. günler böyle geçip gidiyor. babamızın dönmesi için gün sayarken benimde uzmanlık sınavım yavaş yavaş yaklaşıyor. bu arada kuzuda hızla büyüyor. hergün bizi yeni bir hareketiyle şaşırtıyor.

2 Aralık 2010 Perşembe

tuvalet eğitimi

nehir artık 21 aylık oldu. tam olarak tuvalet eğitimine başlamasakta bir lazımlık almıştık bundan 2-3 ay önce. canı istedikçe gidip oturuyordu. hatta bir kez tesadüfen kullandıda. ama şimdiye kadar hiç ciddi bir girişimimiz olmadı bu konuyla ilgili. hafta başında kreş toplantısındada gündeme geldi ve biz bu konuda biraz daha çaba sarfetsekmi derken nehir bizden önce davrandı. kuzucum dün kreşte tuvalete oturmuş ve yapmış. bakalım devamı gelicek mi? öğretmeni kendi oturmak istedi ve yaptı diyor. diğer çocuklarda görüp heveslenmiş olabilir ama artık tuvaleti kullanmak istiyorda olabilir dedi. arada tuvalete gitmeyi teklif edip beklemekten başka yapacsk birşey yok sanırım ama bu bile çooook büyük bir ilerleme bence..